Adres: Lange Voorhout 37, 2514 EC Den Haag Vanwege werkzaamheden aan de site is het tijdelijk niet mogelijk om in te loggen. Telefoon: 070 312 18 20

Rix-Pay: de betaaloplossing voor een wereld zonder wanbetalers

Het internet maakt ons leven gemakkelijker. Alles is tegenwoordig verkrijgbaar met slechts een paar klikken op het web. Het is dan ook geen grote verrassing dat het CBS in 2015 berekende dat ruim 11 miljoen Nederlanders wel eens een online aankoop heeft gedaan. Helaas heeft deze groei ook een keerzijde. Het CBS maakte namelijk ook bekend dat 3,3 procent van de Nederlandse bevolking in 2014 in aanraking kwam met een vorm van online fraude. Velen hebben zich erbij neergelegd dat dit een niet volledig vermijdbaar risico is.

Wij introduceren nu echter Rix-Pay, de betaaldienst die wél een veilige en betrouwbare oplossing biedt.  Rix-Pay is gericht op zowel bedrijven als particulieren en is zeer eenvoudig in het gebruik. Het is daarmee de uitgelezen manier om online fraude volledig uit te bannen.

Wat is Rix-Pay?

Rix-Pay is een online betaaldienst die zowel de leverancier als de afnemer zekerheid biedt dat een transactie volgens afspraak verloopt. Deze zekerheid ontstaat doordat de koper en verkoper via Rix-Pay een overeenkomst aangaan. Na het sluiten van deze overeenkomst, maakt de koper het transactiebedrag over aan een derdengeldrekening die wordt beheerd door een neutrale en financieel betrouwbare partij: de Stichting Uitvoering Escrow Services. Deze constructie garandeert dat het geld veilig is en altijd bij rechthebbenden terecht zal komen.

Beide partijen worden ingelicht zodra het transactiebedrag op de derdengeldrekening is ontvangen.  Het is nu aan de verkoper om aan alle overeengekomen verplichtingen te voldoen. Hij levert zijn product of dienst. Zodra de levering heeft plaatsgevonden, zal de koper dat bevestigen en Rix-Pay betaalt dan het transactiebedrag uit aan de verkoper.

In het geval dat de verkoper niet aan alle overeengekomen verplichtingen heeft voldaan, kan de koper Rix-Pay daar ook van op de hoogte stellen. Het transactiebedrag zal dan op de derdenrekening in bewaring blijven totdat beide partijen overeenstemming hebben bereikt.

Oplossingen gericht op de zakelijke en de particuliere markt

Rix-Pay is van alle markten thuis. Van transacties tussen particulieren tot op maat gemaakte totaaloplossingen voor zakelijke vraagstukken: Rix-Pay kan in alle gevallen uitkomst bieden en zekerheid garanderen bij iedere (online) betaling.

Zo is het mogelijk om een Rix-Pay Webkassa te integreren op uw handelsplatform, waarbij het betalingsproces en de bijbehorende administratie volledig geautomatiseerd worden. Alle transacties op uw website verlopen dan via onze escrow service en u rekent op deze manier eenvoudig af met online fraude.

Rix-Pay maakt het ook mogelijk om uit te betalen aan meerdere partijen en op verschillende momenten. In gevallen waarin met diverse partijen wordt samengewerkt, kan Rix-Pay alle betaalstromen regelen en veilig stellen. De partijen die leveren krijgen uitbetaald, eventueel zelfs in termijnen of met aanbetalingen, en de overige gelden blijven veilig op de derdenrekening.

Meer informatie

Integratie van Rix-Pay binnen uw bedrijf is zeer eenvoudig. Op onze website kunt u hierover meer informatie vinden. Voor al uw vragen, bijvoorbeeld over het gebruik van Rix-Pay binnen uw specifieke bedrijfssituatie, kunt u ook direct contact met ons opnemen. Wij horen graag van u!